Odličan nastup Džumhura, ali protiv Federera se ne može

Damir Džumhur nije uspio napraviti veliku senzaciju u trećem kolu Roland Garrosa. Roger Federer je slavio protiv našeg tenisera s 3:0, po setovima 6:4, 6:3 i 6:2.

Odlično u meč ulazi Džumhur. Dozvolio je Federeru samo dva poena na servisu u prva dva gema, ali je naš teniser popustio u petom gemu kada Švicarac pravi break za vodstvo od 3:2.

Do kraja je Fedex bez većih problema zadržao stečeni break, pa je usprkos odličnoj igri Džumhura drugi igrač svijeta došao do osvajanja prvog seta sa 6:4.

Švicarac na otvaranju drugog seta ponovo oduzima servis Džumhuru. Mogao je bh. igrač da odmah uzvrati, ali je propustio dvije prilike za break, pa je Federe poveo s 2:0.

Imao je Džumhur šansu da oduzme servis i u četvrtom gemu. Međutim, Fedex sjajnom igrom dolazi do 3:1, a zatim i oduzima servis za prednost od 4:1.

Naš teniser je imao mnoštvo lijepih poena, ali je u drugom setu osvojio tri gema, uključujući i jedan oduzeti servis, no Federer je otvorio put prema pobjedi osvajanjem i drugog seta sa 6:3.

Federer u trećem setu oduzima servis Damiru u četvrtom gemu, te osvaja gem na svoj servis za prednost od 4:1. Više povratka  za Džumhura nije bilo, pa je jedan od najboljih tenisera svih vremena priveo set kraju sa 6:2 i konačnih 3:0.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*