OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstavnici Centra za kulturu “Kralj Fahd” posjetili MONKS TK

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta danas je ministrica Mirsada Begović, sa saradnicima upriličila sastanak s direktorom Centra za kulturu “Kralj Fahd” pri Ambasadi kraljevine Saudijske Arabije, prof.dr. Khalidom AdDamighom i njegovim saradnicima.

Sastanku je prisustvovao i direktor JU Narodna i univerzitetska Biblioteka “Derviš Sušić” u Tuzli Edin Jahić, a ova ustanova je ujedno i domaćin za realizaciju projekta, koji je pokrenuo Centar za kulturu “Kralj Fahd”.

Radi se o donaciji kompleta od 12 knjiga iz oblasti informatike na našem jeziku, koju će donirati svim osnovnim i srednjim školama, kao i bibliotekama u Tuzlanskom kantonu.

U Bosni i Hercegovini naročiti interes su pokazali za ulaganje u obrazovanje, tako da imaju namjeru u tom pravcu pomagati ljude širom BiH.

Ministrica Begović je istakla da je svaki vid pomoći dobrodošao, te izrazila zahvalnost za donaciju, jer smatra da će biti od koristi u obrazovanju i sticanju vještina iz oblasti informatike, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta Tuzlanskog Kantona.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*