Bukvarević posjetio Srebrenicu i Zvornik

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je bio u radnim posjetama Srebrenici i Zvorniku.

Nakon odavanja počasti žrtvama genocida u Memorijalnom centru Potočari, u Srebrenici je održao sastanak s načelnikom Općine Ćamilom Durakovićem i njegovim saradnicima. Razgovarano je o modelima saradnje Općine Srebrenica i resornog federalnog ministarstva u cilju poboljšanja položaja boračke populacije – povratnika na područje Općine Srebrenica i Podrinja.

Jedan od vidova pomoći boračkoj povratničkoj populaciji je otvaranje kancelarije Ministarstva u Srebrenici.

– Došao sam da vam izrazim svoje divljenje, jer vi ste mirnodopski heroji koji su se vratili na svoje i osjećate sve praktične probleme funkcionisanja Bosne i Hercegovine na svojim plećima. Ovo ministarstvo je vaš servis i u skladu sa Zakonom pomoći ćemo vam da se održite na svojim imanjima, a nakon toga prioritet svih prioriteta će biti zapošljavanje djece povratnika – rekao je Bukvarević na sastanku s predstavnicima boračke populacije.

Nakon Srebrenice, Bukvarević će posjetiti Cersku i na spomen-obilježju odati počast šehidima i poginulim borcima, a u kasnim poslijepodnevnim satima će održati sastanak s predstavnicima boračke populacije u Zvorniku, saopćeno je Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, a prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*