Uručene kolekcije knjiga iz informatike za škole i biblioteke Tuzlanskog kantona

Direktor Kulturnog centra Kralj Fahd, prof.dr.Khalid AdDamigh, sa svojim pomoćnicima, boravio je danas u tuzlanskoj biblioteci „Derviš Sušić, gdje se susreo sa direktorom Biblioteke dr.sc. Edinom Jahićem. Povod za ovu posjetu je dodjela vrijedne kolekcije knjiga iz područja informatike za sve osnovne i srednje škole sa područja TK, koja je organizovana u saradnji sa Bibliotekom.

Biblioteka i Kulturni centar Kralj Fahd, imaju dobru saradnju i organiziraju zajedničke aktivnosti, a to je besplatni kurs arapskog jezika, a sada i dodjela vrijednih knjiga iz informatike za sve škole i biblioteke Tuzlanskog kantona čiji je izdavač ovaj centar.

Direktor Biblioteke doc.dr.Edin Jahić toplo se zahvalio uvaženim gostima na posjeti i na donaciji koja će koristiti svim učenicima Tuzlanskog kantona.

 

–         Kada sam išao u obilazak Kulturnog centra Kralj Fahd u Sarajevu oduševile su me knjige iz područja informatike čiji je izdavač ovaj Cantar i želja mi je bila da se nađu na policama biblioteka Tuzlanskog kantona. Drago mi je da je to danas i učinjeno, kazao je direktor Jahić.

Bibliotekarima i direktorima škola danas su uručene po 32 knjige iz oblasti informatike, a ovo je, prema riječima dr.Khalid AdDamigha, samo prva u nizu donacija u knjigama za škole Tuzlanskog kantona.

–         Ovo nije poklon, nego je rezultat saradnje dvije kulturne institucije. Ovakvo interesovanje za naše knjige, nam daje podstrek da još više radimo i obezbijeđujemo nove donacije za školske i gradske biblioteke. Mi svi imamo jedan zajednički cilj, a to je obrazovanje djece, istakao je u svom obraćanju prof.dr.AdDamigh, uz zahvalu svim direktorima i bibliotekarima Tuzlanskog kantona na interesovanju za ove knjige.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*