Dunović iskazao punu podršku profesionalnom angažmanu ministra Gadže

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović posjetio je danas ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (TK) Alena Gadžu, te mu iskazao punu podršku i čestitao na dosadašnjem profesionalnom radu u skladu sa zakonom, a na suzbijanju kriminala i korupcije u Tuzlanskom kantonu.

Potpredsjednik smatra da je žalosno da smo došli u situaciju da se naš zakonit rad kritikuje i preispituje.

– Došao sam da Vam dam podršku kao potpredsjednik FBiH i želim da znate da podržavam Vaš profesionalni rad na suzbijanju kriminala i korupcije u Tuzlanskom kantonu. Želim ovim putem da Vam se zahvalim u ime svih građana Federacije, jer je zadaća svih nas po Ustavu Federacije i zakletve koju smo položili, da radimo u skladu sa zakonom i u korist građana ove zemlje – istakao je potpredsjednik Dunović.

Podsjetio je da je Demokratska fronta odbila prijedlog premijera TK-a o Gadžinoj smjeni, a što je u skladu sa programskim načelima Demokratske fronte koja je, između ostalog, svim građanima obećala borbu protiv korupcije i kriminala u našoj zemlji.

Ministar Alen Gadžo zahvalio se na podršci te naglasio kako se neće povući i da će nastaviti obavljati svoju dužnost u skladu sa zakonom, iako je podvrgnut mnogim pritiscima sa svih strana.

– Ja u ovoj situaciji ne razmišljam šta će biti sa mnom i funkcijom koju obnašam. Ja sam se i prihvatio ovog posla kako bih uradio nešto za građane i djecu ove zemlje. Ne plaše me ničije prijetnje, namjere. Želim da probudim svijest kod ljudi i poručujem im da ne dozvole da Tuzlanski kanton i dalje propada i bude taoc u rukama pojedinaca, kriminalaca – naglasio je Gadžo, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Dunovića.

(Rtv7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*