Mesiću stigao bijeli prah, ured bio zatvoren tri dana

Ured bivšeg predsjednika države Stjepana Mesića u Grškovićevoj 13 u Zagrebu tri je dana bio zatvoren. Razlog je pismo sa sumnjivim prahom koje je Mesiću stiglo poštom i na kojem nije bilo pisma pošiljatelja.

Tajnica ureda svejedno je otvorila pismo iz kojeg se rasuo bijeli prah. Odmah je pozvana policija koja je prah dala na ispitivanje, a ured je zatvoren. Međutim, kako doznajemo od bivšeg predsjednika, analiza je pokazala da prah nije opasan tako da je ured u Grškovićevoj od danas ponovno otvoren za sve zaposlenike.

– Rekli su mi da danas mogu ponovno na posao. Iako još uvijek ne znam o čemu se točno radilo, javili su mi da nije riječ ni o čemu opasnom za život i zdravlje. Danas bi trebao stići i nalaz pa bih trebao doznati i što su mi to točno poslali u pismu – kaže Mesić, prenosi Večernji list.

Neobično pismo Mesića nije zastrašilo, ali nije, priznaje, ugodno da se netko na ovakav način šali.

– To ne može biti strah. Ali nije ugodno i problem je što će sada raznorazni bolesnici opet tražiti svoju šansu – kaže Mesić.

Poslali mu ga oni koji su govorili da nikad Hrvat neće na Hrvata

Na pitanje sumnja li tko se krije iz spornog pisma, Mesić odgovara da su mu ga poslali oni koji su govorili da nikad Hrvat neće na Hrvata.

– To je stiglo iz tog društva – zagonetan je Mesić.

Inače ovo je prvi put da je na adresu ureda bivšeg predsjednika u Grškovićevoj stiglo pismo ovakvog sadržaja. Međutim, nije prvi put da se bivšem predsjedniku prijeti. Prije pet godina Stipe Mesić policiji je prijavio prijetnje smrću koje su mu bile upućene putem interneta. A u istom je razdoblju primio  i nekoliko telefonskih i pismenih prijetnji.

(SEEbiz / Večernji list)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*