Baždarević: Moramo biti ozbiljni

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Sarajevu gdje će započeti pripreme za kvalifikacijski susret protiv Izraela. Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević danas očekuje dolazak većine igrača. Igrači koji igraju u Poljskoj Semir Štilić i Stojan Vranješ, te Ibrahim Šehić koji nastupa za azerbajdžanski FC Qarabeg će priključiti za nekoliko dana. U tabor bh. tima stigao je i naknadno pozvani igrač Sarajeva Gojko Cimirot.

– Šehić igra zadnju utakmicu sa svojim klubom tako da će nam se pridružiti tek sutra. Danas ćemo obaviti prvi trening i držat ćemo se programa priprema u Sarajevu do subote, a zatim nastavljamo trenirati u Zenici. Moramo biti ozbiljni, tako nam situacija nalaže. Na žalost već imamo neke povrede, ali mislim da će svi reprezentativci dati sve od sebe da stvorimo dobre uvjete za rad i dođemo do pobjede protiv Izraela – rekao je Baždarević.

Okupljanje reprezentativaca planirano je do 15 sati, a prvi trening na rasporedu je dva sata kasnije. Zbog dolaska pape Franje u BiH promijenjen je i plan priprema te su igračima dati slobodni dani u subotu i nedjelju.

Susret BiH – Izrael na rasporedu je 12. juna na stadionu “Bilino polje” u Zenici u 20 sati i 45 minuta.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*