Finansijski podsticaji za projekte iz oblasti poduzetništva i poljoprivrede

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti će u četvrtak, 11.06.2015., sa početkom u 11 sati, u velikoj sali Doma penzionera u Tuzli, predstaviti svoje razvojne programe, te Javne pozive za projekte iz oblasti poljoprivrede i poduzetništva.

Pored redovnih aktivnosti, Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti će nastojati da promovira kreditne i podsticajne ponude koje poduzetnicima sa područja grada Tuzle mogu otvoriti nove perspektive.

U tom kontekstu, biće organizirana promocija kreditne linije Ziraat banke u BiH, pod nazivom: KREDITIRANJE MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA, SAMOSTALNIH PODUZETNIKA/OBRTNIKA I FIZIČKIH LICA SREDSTVIMA IZ KREDITNE LINIJE T.C.ZIRAAT BANKASI. Ukupan iznos kreditne linije je 50.000.000 (pedeset miliona) EUR.

Riječ je o turskoj finansijskoj liniji za razvoj poljoprivrede i proizvodnje čija je prednost u tome što će krajnji korisnici dobiti kredite po izuzetno povoljnim uslovima – s kamatom u rasponu od 2,99-3,99 % – a poređenja radi, prema podacima Centralne banke BiH, komercijalne banke u BiH odobravaju dugoročne kredite preduzećima i građanima po prosječnim kamatnim stopama  od 7,26 posto za privredu i 8,46 posto za građanstvo.

Kredit Ziraat banke su namijenjeni proizvođačima (i prerađivačima) i poljoprivrednicima – najvažnijim kategorijama za ekonomski razvoj i socijalnu stabilnost bilo koje zemlje, i predstavljaju veliku šansu za razvoj grada Tuzle.

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti poziva pojedince, samostalne privrednike, te organizacije koje okupljaju proljoprivrednike i obrtnike da u četvrtak, 11.06.2015., dođu na ovu prezentaciju, te da budu spona u realizaciji ove poslovne šanse.

Predstavnici Ziraat banke će održati prezentaciju kreditne linije, nakon čega će prisutni moći dobiti sve potrebne informacije, kako od Ziraat banke, tako i od organizacija sa područja grada Tuzle koje umrežavaju i podstiču poljoprivrednu proizvodnju i obrtničke djelatnosti.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*