Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice

Danas  u našoj zemlji preovladava sunčano vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 27 do 33, na jugu do 35 °C.

U ponedjeljak nas očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva na sjeveru i istoku Hercegovine i na jugozapadu Bosne očekuju se lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 26 do 32 °C.

U utorak nas očekuje sunčano. Tokom dana, umjeren razvoj oblačnosti, u većini područja će usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Najmanja vjerovatnost za padavine je u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 9 do 15, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 26 do 32 °C.

U srijedu će biti sunčano. Tokom poslijepodneva, umjeren razvoj oblačnosti u većini područja će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Najmanja vjerovatnost za padavine ne sjeveru i sjeveroistoku Bosne i na krajnjem jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 25 do 31, na jugu do 33 °C.

U četvrtak se očekuje pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi se očekuje u većem dijelu Bosne. Bez padavina na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne i Hercegovini. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 28 do 33 °C.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*