FS Crne Gore za poplave 20.000 eura, NSBIH i dvije elektroprivrede ni fening

Direktor Fonda za poplavljena područja u Federaciji BiH Jasmin Jaganjac tvrdi da je veći bh. entitet pao na ispitu solidarnosti. Posebno je akcentiran sramotan odnos Nogometnog saveza BIH i dvije federalne elektroprivrede. Ove podatke Jaganjac je iznio u prošlosedmičnom izdanju Teme TV1 sa Nikolinom Veljović.

Jaganjac navodi da je iz Zakona o solidarnosti, u kojem je Federacija BiH navodno trebala izaći jaka, ostala samo na jakoj i glasnoj dreci.

“Izašli smo poraženi. Posebno se nisu proslavili budžetski korisnici. Da nas nisu pomogla javna preduzeća poput Razvojne banke FBIH sa 2,3 miliona KM, BH Telecom 1 milion KM, Pošta sa 300 hiljada KM, Eronet 200 hiljada KM i neke druge institucije u iznosima od 300 hiljada do milion KM, što je u konačnici bilo oko 11 miliona KM, ostatak Federacije dao je jedva 1 milion KM u skladu sa Zakonom koji je donešen“, kaže Jaganjac.

Poražavajuća je i činjenica da Nogometni savez BIH nije donirao ništa u Fond kao ni dvije elektroprivrede koje rade na području Federacije.

“Fudbalski savez Crne Gore donirao je 20 hiljada eura za poplavljena područja, a Nogometni savez BiH nije dao ni feninga za svoje navijače na kraju krajeva. Zatim, elektroprivrede. Ni Elektroprivreda BiH ni Elektroprivreda HZHB nisu nisu dale ni feninga, a navodno su uspješne i velike firme.

A one su kao “društveno dogovorne“ firme morale pomoći i poslati poruku svojim korisnicima“, navodi Jaganjac.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*