Đoković skoro zaplakao tokom ceremonije

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, poslije razočaravujećeg poraza od Stanislasa Vavrinke u finalu Rolan Garosa, rekao je da je Švajcarac zasluženo slavio, ali da će nastaviti da se bori za jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje.

“Vavrinka je danas bio bolji i zasluženo je pobedio. Ponosan sam kako sam se borio, sve sam uložio u ovaj meča, ali mi se nije dalo”, rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

On je prethodno u izjavi za RTS rekao da mu je prijala podrška publike na kraju i da mu ona uliva dodatnu snagu za nastavak sezone i u želji da se vrati sljedeće godine po jediini gren slem trofej koji mu nedostaje.

“Sigurno ću doći sledeće godine. I dalje ću pokušavati da uzmem ovaj trofej”, poručio je srpski as.

Đoković je skoro zaplakao tokom ceremonije dodjele trofeja na Rolan Garosu, pošto je uprkos trećem porazu u finalu, dobio ovacije publike.

Iako su tokom meča uglavnom navijali za Vavrinku, više od 15.000 ljudi na tribinama stadiona “Filip Šatrije” dugo je aplaudiralo svetskom broju 1, bez obzira što nije ostvario san.

Đokoviću je današnji poraz od Švajcarca treći u finalima Rolan Garosa, nakon dva neuspjeha protiv Rafaela Nadala (2012, 2014), tako da mu taj trofej i dalje nedostaje da kompletira gren slem.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*