U Tuzli se nastavlja registracija vlasničkih pasa

Registracija vlasničkih pasa u okviru Projekta „Program kontrole populacije pasa u Gradu Tuzla“ nastavlja se ove sedmice.

Doktori veterinarske medicine JP Veterinarska stanica d.o.o. Tuzla u narednom periodu planiraju vršiti registraciju u pokretnim ambulantama, i to:

10. juni 2015. godine, u naselju Solina (Novo Naselje, parking kod autobuske stanice) od 16,00 do 19,00 sati

10. juni 2015. godine, u naselju Irac (parking kod Tuš marketa) od 16,00 do 19,00 sati

10. juni 2015. godine, u naselju Miladije (igralište kod bivšeg Doma DTV Partizan) od 16,00 do 19,00 sati i

10. juni 2015. godine, u naselju Slavinovići (igralište prije JU OŠ Slavinovići) od 10,00 do 13,00 sati.

U pokretnoj ambulanti JP Veterinarske stanice d.o.o. Tuzla, građani će imati priliku da svoje pse upišu u jedinstveni registar pasa i mikročipuju, po subvencioniranoj cijeni od 20 KM, a koja uključuje cijeli paket stručnih veterinarskih usluga prema Zakonu. Paket uključuje: upis u jedinstveni Registar pasa Grada Tuzle; mikročipovanje pasa; vakcinaciju pasa protiv bjesnila, tretman protiv parazita i izdavanje pasoša/putovnice.

Problematikom kontrole populacije pasa u gradu Tuzla aktivno se bavi Radna grupa za kontrolu populacije pasa u Gradu Tuzla, koju vodi Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa gradskim vlastima, a čine je još predstavnici JP Veterinarska stanica d.o.o. Tuzla, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Služba civilne zaštite, JKP Komunalac Tuzla, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline TK, Centar za ekologiju i energiju Tuzla, Zavod za javno zdravstvo TK, JU Mješovita srednja škola Tuzla i Udruženje za zaštitu životinja „Nirina“.

Fondacija tuzlanske zajednice i drugi članovi Radne grupe koja je izradila Program kontrole populacije pasa u Gradu Tuzla, će građanima Tuzle dijeliti edukativne letke sa informacijama o odgovornostima svih aktera u lokalnoj zajednici kada je u pitanju briga o psima (odgovornosti lokalnih i viših nivoa vlasti, zakonskim obavezama registracije i čipovanja, odgovornom vlasništvu nad psima, mogućnostima udmoljavanja napuštenih pasa, itd.).

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*