Optimizam među reprezentativcima BiH: Tamo smo izgubili 3:0, ovdje ćemo se osvetiti Izraelcima

Među fudbalskim reprezentativcima Bosne i Hercegovine vlada optimistična atmosfera uoči utakmice kvalifikacija za EURO 2016, koju će u petak odigrati u Zenici protiv Izraela. Svi su uvjereni u trijumf produženja nade za plasman na šampionat Starog kontinenta u Francuskoj 2016. godine.

„Najbitnija utakmica u kojoj ćemo odlučiti. Biti ili ne biti? Moramo osvojiti tri boda i u naredna tri dana se pripremiti da na Bilinom polju briljiramo. Tamo smo izgubili 3:0, ovdje ćemo im se osvetiti“, istakao je Anel Hadžić, reprezentativac BiH i prvotimac austrijskog Sturma, javlja Anadolu Agency (AA).

Stoper Edin Cocalić nastupao je proteklih godina u Izraelu.

„Kao i svi očekujem da pobijedimo. Svaka naredna utakmicama u kvalifikacijama za nas je finalna i ništa osim pobjede ne bi bilo dobro“, kazao je Cocalić.

I Haris Medunjanin dio karijere proveo je u Izraelu. Smatra da poraz u Haifi od 0:3 u novembru prošle godine može biti velika opomena, ali i podstrek pred duel sa Izraelcima u Zenici.

„U prvoj utakmici u Izraelu vidjeli smo šta se desi kada ne igramo kako treba. Sada smo spremniji i imamo neke igrače koji u Izraelu nisu igrali. Ne treba se osvrtati nazad. Trebamo govoriti o utakmici koja slijedi. Moramo vjerovati u sebe“, poručio je Medunjanin, vezni fudbaler Deportivo la Corune.

Pripremajući se za meč sa Izraelom reprezentativci BiH trenirali su jutros u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici, gdje će raditi i poslijepodne, ali odlukom selektora Mehmeda Baždarevića iza „zatvorenih vrata“.

Saigračima su se od sinoć priključili Semir Štilić i Stojan Vranješ. U timu vlada dobra atmosfera i povrijeđenih nema, što posebno raduje stručni štab.

Utakmica šestog kola grupe „B“ kvalifikacija za EP između BiH i Izraela, uz velike mjere sigurnosti, bit će odigrana u petak, 12. juna, od 20:45 sati na zeničkom stadionu „Bilino polje“.

Na tabeli poslije pet kola vodi Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Izrael je treći sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, dok je Andora bez bodova, piše Anadolu Agency.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*