BH rukometaši optimistični pred Bjelorusiju: Pred domaćom publikom padale su i jače selekcije

Selektor bh. rukometne reprezentacije Dragan Marković i reprezentativci Nikola Prce i Dejan Malinović su na današnjoj konferenciji za medije, dva dana uoči meča s Bjelorusijom u Zenici, kazali kako će u utakmicu ući bez straha i sa željom da daju sve od sebe kako bi došli do pobjede, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor Marković je optimističan uoči meča protiv direktnog konkurenta s kojim dijeli drugu poziciju na tabeli.

“Došli smo na korak do Evropskog prvenstva. Nije tajna da imamo zdravstvenih problema, ali i dosada smo se nosili sa sličnim stvarima i nadam se da ćemo ih prevazići. Uvjeti u Zenici su izuzetni i moramo to iskoristiti. Bjelorusija je kvalitetna reprezentacija koja može svakako da pobjedi, baš kao i mi, zato u utakmicu ulazimo bez imalo straha. U posljednje vrijeme nudi se dosta igrača, lijepo je igrati kada se ide na velika takmičenja, ali kada nastupe problemi mnogo tada odustaju od državnog tima. Izgleda da bi neki ljudi željeli  preko noći postati  Bosanci i Hercegovci”, izjavio je Marković.

Marković je dodao da su se ekipi priključili Ivan Karačić i Kosta Savić, tako da će ekipa u četvrtak nastupiti u punom sastavu,  te da je jedini upitan Stefan Janković koji je na treningu zadobio povredu koljena.

Novi kapiten bh. rukometne reprezentacije Nikola Prce je uvjeren u trijumf i plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

“Sigurno je da ćemo dati sve od sebe pa na kraju kako bude. Utakmica je historijskog karaktera, a ono što nam ide u prilog je da igramo kući i za pobjedu nam je potreban gol razlike. Pred domaćom publikom su padale i jače reprezentacije od Bjelorusije tako da smo gotovo uvjereni u naš trijumf”, kazao je Prce.

Jedan od najmlađih reprezentativaca Dejan Malinović je kazao da su ekipe po kvalitetu slične, ali da selekcija BiH ima prednost domaćeg terena i publike.

Bh. rukometaši će u zeničkoj Areni trenirati dva puta dnevno, a susret između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, koje dijele drugu poziciju u grupi 2, na programu je 11. juna sa početkom od 20:15 sati.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*