Historijski ljubavni roman Jasmina Imamovića fascinirao javnost u Zagrebu

Roman Jasmina Imamovića ‘Slana zemlja’ i priča o tragičnoj ljubavi tuzlanskih revolucionara fascinirali su publiku u Zagrebu, koja se sinoć okupila na prvoj zvaničnoj promociji ovog književnog djela

U VIP Clubu u Zagrebu sinoć je, uz prisustvo brojnih zvanica iz javnog života Hrvatske i BiH, upriličena promocija romana Jasmina Imamovića “Slana zemlja”, kao i spota za pjesmu “Je l’ ti žao što se rastajemo?” u izvedbi Halida Bešlića, baziranoj na priči Imamovićevog romana o tragičnoj ljubavi tuzalnskih revolucionara Envera Šiljka i Fride Laufer.

Promotori romana, uz samog autora, bili su Julijana Matanović, hrvatska književnica i član HAZU, knjižvnik Milan Rakovac, ispred izdavačke kuće VBZ Zoran Simić, te reditelj spota Jasmin Duraković.
Julijana Matanović istakla je delikatnost teme Imamovićevog romana, ali i vještinu pripovjedanja i pričanja priče od strane autora.
Milan Rakovac je govorio o romanu, ali i o ličnosti samog autora koji svojim uspjesima fascinira čitav region, dok je sam Imamović prisutnima pojasnio kontekst svog djela, ali i snagu indivudalnih priča u njemu.

– Razlog zašto sam radio ovaj spot je sama priča o Enveru i Fridi, kao i sama ideja Jasmina Imamovića da se uopšte bavi ovom pričom. Imamović je jedan nesvakidašnji renesansni lik, pisac, ali i čovjek koji je pokazao da zna upravljati gradom. A čovjek koji zna da vodi grad, sutra može da vodi i društvo i državu, rekao je Jasmin Duraković.
Među brojnim zvanicama koje su prisustvovale promociji u Zagrebu bili su ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, pozorišna rediteljica Saša Broz, poznati hrvatski producent Branko Lustig, bh. glumac Emir Hadžhafizbegović, te brojni privrednici iz Tuzle.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Amer Beganović)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*