Baždarević: Obavili smo dobar posao

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je igrom bh. selekcije i pobjedom nad Izraelom od 3:1.

Baždarević je nakon utakmice istakao da su njegovi izabranici ostvarili veoma važnu pobjedu te zahvalio navijačima na podršci tokom cijele utakmice.

– Oni su nam olakšali posao navijanjem. Sretan sam, jako dobro smo obavili posao i kapital sa priprema pretvorili u lijepu pobjedu. Sada se moramo spremiti za sljedeću utakmicu koja će biti najvažnija – kazao je Baždarević.

Vjeruje da će ekipi ova pobjeda dati puno elana za nastavak kvalifikacija.

– Bodovi su važni, bit će do kraja iznenađenja, a nama je najvažnije da se fokusiramo na nas. Večeras je bilo psihološki teško, ali su igrači pokazali, da imaju karakter, kvalitete koji će nam biti potrebni – dodao je.

Strijelac dva pogotka u večerašnjem meču bio je Edin Višća, koji je bio najbolji pojedinac susreta.

– Sretan sam zbog golova, ali je najbitnije da smo osvojili tri boda. Značajna utakmica, morali smo da pobijedimo, a tada je veoma teško igrati. Napravili smo bitan korak ka EP-u, ali ne treba praviti euforiju. Moramo ići od utakmice do utakmice – kazao je Višća.

Kapiten Edin Džeko smatra da je BiH zasluženo došla do pobjede.

– Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali smo primili gol. No, možda je tako i dobro ispalo jer nas je to probudilo i za tri minute smo došli do preokreta. Drugo poluvrijeme smo odigrali pametno, nismo srljali, čuvali smo loptu i na kraju dali još jedan gol. Drago mi je zbog Višće i ovih navijača koji su nas podržali – kazao je Džeko.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*