Sutra počinje sajam energetike “Energa 2014”

Međunarodni specijalizirani sajam energetike “Energa 2014” i Međunarodna konferencija “Energa 2014”, ceremonijama svečanog otvaranja počinju sutra, 10. juna 2014. godine i trajat će do 13. juna 2014. godine.

Dva najznačajnija događaja vezana za energetski sektor u Bosni i Hercegovini i po mnogo čemu jedinstvena u ovom dijelu Evrope, i ove godine će okupiti više od 60 izlagača iz devet evropskih zemalja u okviru sajamskih aktivnosti, a na konferenciji blizu 200 učesnika i brojne stručnjake iz sektora energetike, te istraživačko razvojnih i obrazovnih institucija, koji će kroz 55 izlaganja prezentirati svoja istraživanja, iskustva i dostignuća u energetskom sektoru.

Svečano otvaranje Sajma “Energa” održat će se sutra, 10. juna 2014. godine u Prezentacijskom prostoru SKPC Mejdan, sa početkom u 11.00 sati. Sajam će otvoriti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, a pored predstavnika organizatora Tuzlanskog sajma i partnera sajma Vanjsko trgovinske komore BiH, na otvaranju će se obratiti i predstavnik Vlade Republike Srpske.

Svečano otvaranje Konferencije “Energa” održat će se sutra, 10. juna 2014. godine na Velikoj galeriji Hotela Tuzla sa početkom u 19.30 sati. Pored predstavnika Programskog odbora konferencije, na otvaranju će govoriti Janez Kopač (Sekretarijat Energetske Zajednice, Beč, Austrija), te predstavnici Općine Tuzla i Vlade Tuzlanskog kantona.

Nakon otvaranja sajma u Prezentacijskom prostoru SKPC Mejdan od 13.30 sati na programu je Panel “Učešće BH kompanija u investicionim projektima u elektroenergetskom sektoru” na kojem se kao panelisti očekuju predstavnici Vlade FBIH i Vlade RS, direktori elektroprivreda u BiH, direktor Elektroprijenosa BiH i drugih koji će uzeti učešće u raspravi koja treba donijeti prve korake kojima bi se povećalo učešće naših kompanija u očekivanim investicijama u elektroenergetskom sektoru u BiH.

Protokol Sajma:

Utorak, 10.06.2014.

10.00-11.00 h Akreditovanje predstavnika medija Info pult – Službeni ulaz sajma, SKPC Mejdan

11.00 h Svečano otvaranje sajma Prezentacijski prostor sajma, SKPC Mejdan

11.30 h Izjave za medije Prezentacijski prostor sajma, SKPC Mejdan

11.45 h Obilazak sajma

13.30 h Panel “Učešće BH kompanija u investicionim projektima u elektroenergetskom sektoru” Prezentacijski prostor sajma, SKPC Mejdan

19.30 h Svečano otvaranje konferencije “Energa” Velika galerija Hotela Tuzla

19.50 h Izjave za medije Press centar konferencije – Hotel Tuzla

Srijeda, 11.06.2014.

09.00 h “Energetske politike, strategije i investicije” (pozdravna obraćanja pokrovitelja, suorganizatora i sponzora konferencije) Kristalna dvorana Hotela Tuzla

10.00 h Austria Showcase “Energija i zaštita okoline” (prezentacija šest austrijskih kompanija u organizaciji Trgovinskog odjela Austrijske ambasade u BiH) Prezentacijski prostor sajma, SKPC Mejdan

( Promus media – PR Tim “Sajma i Konferencije Energa 2014” )

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*