Prijem za medije uoči Ramazana

U susret Ramazanu danas je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, hafiz efendija Ahmed Huskanović upriličio druženje sa medijskim kućama, koje će tokom Ramazana pripremati prigodan vjerski program.

Ovom prilikom je imam Huskanović najavio da su na području tuzlanskog Medžlisa planirane mukabele i iftari, s tim što je novina da će tokom ovoga Ramazana na području Tuzle mukabelama prisustvovati i mualime, žene vjerski učitelji, koje će takođe održavati prigodna predavanja.

Još jedna od mogućih novina su ramazanski topovi, koji bi označavali završetak posta na području Tuzle , tako da bi u slučaju da se to odobri, sa brda Kicelj uz svjetlosne efekte građani, postači mogli čuti i kada je vrijeme iftara.

Imam Huskanović se ovom prilikom zahvalio medijskim kućama na saradnji, praćenju aktivnosti Islamske zajednice Tuzla, ponudio svu podršku i saradnju i zaželio svim vjernicima muslimanima ugodne ramazanske dane.

Među medijskim kućama koje pripremaju vjerski program za Ramazan je i RTV 7 Tuzla, koja će svakoga dana od 20,30, dakle u susret iftaru, emitovati prigodan program.

Stoga pozivamo gledaoce, postače da budu uz naše Dane Ramazana !

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*