Gradska uprava i javna preduzeća podržali Fabriku detrdženata „Dita“

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, danas 18. 06. 2015. godine, u 09:30 sati, u zgradi Gradske uprave, primio je stečajnog upravnika Hajrudina Kunalića i predsjednika Sindikata Fabrike deterdženata “Dita” Dževada Mehmedovića kao i Nedžada Gavranovića. Povod sastanka je podrška Gradske uprave i gradskih javnih preduzeća fabrici deterdženata Dita iz Tuzle. Gradonačelnik je rekao da će se Gradska uprava i gradska javna preduzeća, u funkciji podrške Diti, staviti u mobilno stanje.

Nakon obavljenih razgovora sa predstavnicima Dite, gradonačelnik Imamović, je u 14:00 sati  ponovo održao sastanak i sa direktorima JKP Centralno grijanje, JKP Vodovod i JKP Komunalac, na kojem je zaključeno da javna preduzeća Vodovod i Komunalac od sutra, u 07:30 sati intenziviraju zajednički rad sa stečajnim upravnikom i radnicima Dite, na rješavanju problema u okviru njihovih mogućnosti. Resorna komunalna služba i JKP Centralno grijanje pružit će pomoć oko rješavanja problema parovoda, koji je neophodan za proizvodnju deterdženata u prahu.

Gradonačelnik Imamović na sastanku je poručio:

“Građani u Bosni i Hercegovini, danas imaju velikog zajedničkog neprijatelja, a to je siromaštvo. Zajedničkog neprijatelja možemo pobijediti samo jedinstvom. Vrijeme je za ekonomski patriotizam. Ispoljimo ga kupujući proizvode BH proizvođača. Građani, radnici i bh proizvođači, ujedinimo se i pobijedimo siromaštvo i nezaposlenost”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*