Sumnja da je ubio suprugu u Živinicama: Zarifu Seferoviću određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud u Tuzli odredio je, na prijedlog Tužilaštva Kantona, jednomjesečni pritvor Zarifu Seferoviću /53/, osumnjičenom za ubistvo supruge.

Tužilac Ivo Iveljić potvrdio je da je pritvaranje osumnjičenog predloženo zbog mogućnosti njegovog bjekstva, s obzirom da posjeduje njemačko državljanstvo.

Zarif Seferović iz Doboja, državljanin Njemačke, uhapšen je juče zbog sumnje da ima veze sa ubistvom supruge Svetlane Seferović /52/, njemačke državljanke rođene u Nišu, koja je ubijena u automobilu u Bašigovcima kod Živinica.

“Osumnjičeni je saslušan u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, nakon čega je stavljen prijedlog za određivanje pritvora”, rekao je Iveljić.

Seferović je ubistvo supruge Svetlane prijavio policiji 16. juna, ispričavši da su na području Bašigovaca dva nepoznata lica zaustavila automobil opel zafira, kojim je on upravljao, i tražili od nje novac.

Prema njegovim riječima, nakon što im je dala nešto novca, nepoznata lica su iz vatrenog oružja ispalila tri hica u Svetlanu, a potom su pobjegli.

Na lice mjesta sa policijom je izašao i dežurni ljekar Doma zdravlja Živinice koji je konstatovao smrt ove žene.

Uviđaj su izvršili pripadnici sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona zajedno sa kantonalnim tužiocem, dok je tijelo nastradale prevezeno na Univerzitetski klinički centar Tuzla radi obdukcije.

Istraga je u toku.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*