Biciklistička trka “Tuzla – 25.maj” vozi se 11. juna

Međunarodna biciklističke trka “Tuzla – 25. maj” će biti održana 11. juna, s obzirom da su se stekli svi preduslovi da se trka održi.

Okupljanje biciklista i polazak je, kao i ranijih godina, ispred caffe Sidney – TC Omega, dok će zvanični start biti promijenjen u odnosu na ranije trke zbog nepristupačnosti jednog dijela puta na relaciji Simin Han – Babajići, te će se krenuti ispred “Ahi trade” Babajići. Trka se dalje vozi prema Kalesiji, do Sapne (gdje je okretište) a zatim natrag do Babajića. I ove godine u trci će biti obilježen jedan brdski cilj u pomen Nebojši Petroviću, nesretno nastradalom biciklisti iz Loznice, koji je stradao u 25. godini života.

Učešće na biciklističkoj trci “Tuzla – 25. maj” uzeti će biciklisti iz cijele BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Austrije, Belgije, te kao posebni učesnici – ambasador Francuske u BiH i njegova supruga.

– Konačno su se ispunili preduslovi za održavanje trke i nadamo se najboljem, naravno. Imali smo nesreću da smo morali prolongirati trku, te se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju kako učesnicima trke tako i sponzorima i ostalim zainteresovanim, rekao je Hajrudin Trle, trener i vozač BK Zmaj od Bosne Tuzla, i dodao:

– U srijedu će nastupiti uglavnom biciklisti iz svih bh. klubova jer se trka boduje za Premijer ligu BiH, a tradicionalno imamo dobar odziv iz klubova kako regiona, tako i cijele Evrope. Posebna mi je čast najaviti učešće ambasadora Francuske i njegove supruge, koji su već određeno vrijeme vezani za bh. biciklizam.

Što se tiče BK Zmaj od Bosne, mi smo za trku spremni, a tu su je i nastup na četiri trke u Mađarskoj što je dodatno pripremilo naše bicikliste koji će voziti trku “Tuzla – 25. maj”. Ispred naše ekipe trku će voziti jedan novi “Zmaj”, Emir Nazibegović iz Lukavca, kategorija junior, koji se “Zmaju” pridružio nedavno, uz Amela Joldića, takođe iz Lukavca, koji će u kategoriji kadeti za klub debitovati na državnom prvenstvu u Bužimu.

Još jednom bih se zahvalio svima na razumijevanju zbog pomijeranja datuma, te sponzorima BH Telecom, NLB banka, Umel dalekovodmontaža doo Tuzla i ostalima, kao i medijima koji su dali svoj doprinos u održavanju trke, 19. godine u kontinuitetu, zaključio je Trle.

Trka se vozi u srijedu, 11. juna sa polaskom u 11.00 sati ispred caffe Sidney TC Omega Tuzla.

(BK Zmaj od Bosne/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*