U tragediji u Grazu poginuo mladić iz Velike Kladuše

Kako portal Klix.ba nezvanično saznaje, u tragediji koja se u danas dogodila u Grazu smrtno je stradala jedna osoba porijeklom iz BiH.

N. V, muškarac koji u Grazu živi od 1995. godine u razgovoru za Klix.ba je kazao kako je jedan od smrtno stradalih u ovoj tragediji Adis Dolić iz Velike Kladuše.

“Moj prijatelj je dobar prijatelj sa nastradalim, živi u blizini mjesta u kojem se tragični događaj desio. Adis Dolić je jedan od prvih pregaženih, šetao je sa suprugom koja je trenutno u kritičnom stanju i mislim da je u komi”, kazao nam je N. V.

Dodao je kako je Adis Dolić bio miran i povučen momak, a on i njegova supruga Adisa vjenčali su se 6. juna ove godine.

“Informacija je nažalost sto posto tačna, mada austrijski mediji, kao ni vlast, ni policija ne žele da objave imena, ali definitivno se zna da je nastradali Bosanac Adis Dolić”, kazao je N. V. za Klix.ba.

U razgovoru za Klix.ba, načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje nezvanično je kazao kako Ministarstvo ne raspolaže informacijama o stradalim državljanima BiH, kao ni o stradalim Austrijancima porijeklom iz BiH.

Podsjećamo, vozač džipa koji je danas projurio pješačkom zonom u centru Graza i pritom usmrtio troje ljudi, a 34 povrijedio, je Alen Rizvanović, državljanin Austrije s porijeklom iz Bihaća.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*