Predstavnici BiH u evropskim nogometnim takmičenjima saznali protivnike

Nogometaši Sarajeva u 2. pretkolu Lige prvaka igrat će će protiv poljskog Lecha iz Poznana, određeno je danas žrijebom u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Sportski direktor FK Sarajeva  Abdulah Ibraković, kazao je da njegovu ekipu očekuje težak zadatak, ali da će pokušati da iznenadi favoriziranu poljsku ekipu.

“Naše šanse su male, s obzirom  na to da smo mi bili nenositelji prilikom žrijeba i da igramo protiv prvaka “ozbiljne” države. Lech je klub koji ima veliki budžet i koji će se sigurno pojačati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Očekujem da se  naš kadar za prvu utakmicu pripremi što bolje, da analiziramo protivnika i pokušamo napraviti pravu priču koja se zove “iznenađenje””, kazao je Ibraković.

Prvi susret igraće se 14. ili 15. jula u Sarajevu, a revanš 21. ili 22. jula u Poznanu.

Žrijeb za Evropa ligu: Olimpic – Spartak iz Trnave, Željezničar – Balzano, Zrinjski – Shirak

Drugoplasirana ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa sarajevskog Željezničara, u prvom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu sastaće se sa ekipom Balzana sa Malte.

Željezničar je bio smješten u petu grupu, gdje su mogući protivnici bili Sutjeska (Crna Gora), Ordabasy (Kazahstan), Sillama Kalev (Estonija), Atlantas (Litvanija) i Balzan (Malta).

Protivnik ekipe Zrinjskog, odlukom žrijeba u Nionu je armenski Shirak.

Zrinjski se nalazio u sedmoj grupi, a mogući protivnici su mu bili Nomme Kalju (Estonija), Dinamo Batumi (Gruzija), Shirak (Armenija), Progres Niederkorn (Luksemburg), Kruoja (Litvanija).

Pobjednik KUP-a BiH, ekipa Olimpica snage će odmeriti protiv Spartaka iz Trnave.

Olimpic se kao nenositelj našao u drugoj grupi, a mogući protivnici su bili West Ham (Engleska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Spartak Trnava (Slovačka), Valletta (Malta), Dacia Chisinau (Moldavija).

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*