Fudbaleri BiH uoči gostovanja u Belgiji neće igrati prijateljski meč

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u avgustu, uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2016, odnosno gostujućeg meča u Belgiji 3. septembra, neće igrati prijateljsku utakmicu, rekao je za Anadolu Agency (AA) Denijal Pirić, tehnički direktor Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

“U pripremama za gostovanje u Belgiji naši reprezentativci neće igrati prijateljsku utakmicu. Vrijeme će iskoristiti za što bolju pripremu veoma važnog susreta u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Od dolaska selektora Mehmeda Baždarevića ostvareni su svi zacrtani ciljevi. Vratio se pobjednički duh u selekciju, selektor marljivo i predano radi svoj posao i to je ono što oduševljava, to jeste ulijeva nadu da ćemo biti učesnici narednog EURO-a u Francuskoj 2016. godine”, istakao je Pirić.

– Sve zavisi od razvoja situacije u kvalifikacijama –

Naglašava kako bi nacionalni tim BiH do kraja godine trebao odigrati barem jedan kontrolni susret.

“Do kraja 2015. godine igrat ćemo vjerovatno prijateljsku utakmicu. U pregovorima smo i sa nekoliko reprezentacija, ali sve nam zavisi od razvoja situacije u grupi, da li ćemo direktno na prvenstvo Starog kontinenta, kroz baraž…”, kazao je Pirić.

Reprezentativci BiH u sedmom kolu kvalifikacija za EURO 2016 igrat će 3. septembra protiv Belgije u Briselu, te tri dana poslije u Zenici sa Andorom. U 10. danu 10. mjeseca u godini popularno zvani “zmajevi” dočekat će Vels, a 13. oktobra u posljednjem kolu gosti su Kipra.

Poslije šest kola u grupi “B” prvi je Vels sa 14 bodova, dok je druga Belgija sa 11. Izrael i Kipar sakupili su po devet, BiH osam, a Andora je bez bodova.

– Baraž od 12. do 17. novembra –

Utakmice baraža za Evropsko prvenstvo “Francuska 2016” bit će odigrane od 12. do 17. novembra. Konkretno, prvi mečevi će se odigrati u terminima 12., 13. i 14. novembra, a uzvrati 15., 16. i 17.

Plasman u baraž izborit će osam trećeplasiranih nacionalnih timova iz devet kvalifikacionih grupa.

Najbolji trećeplasirani, kao i prvi i drugi iz svih grupa plasirat će se na EURO 2016 po okončanju ligaškog dijela kvalifikacija u oktobru, piše Anadolu Agency.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*