Strasbourg: Ivanić se danas obraća Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić obratit će se danas Parlamentarnoj skupštini u Strasbourgu, povodom predsjedavanja naše zemlje Vijećem Evrope.

Tokom boravka u Strasbourgu, Ivanić će se sastati s generalnim sekretarom Vijeća Evrope Thorbjornom Jaglandom, predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Anne Brasseur i predsjednikom Kongresa Jean Claudeom Freconom.

Predviđeni su i susreti s komesarom za ljudska prava Nilsom Muižnieksom i predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava Deanom Spielmannom.

Ivanić će s generalnim sekretarom Vijeća Evrope i gradonačelnikom Strasbourga inaugurirati tramvaj u bojama bh. predsjedavanja Vijećem Evrope, te će u Vrtu ljudskih prava posaditi drvo kao svjedočanstvo predsjedavanja BiH.

S predsjednicom Parlamentarne Skupštine Vijeća Evrope Anne Brasseur, Ivanić će otvoriti izložbu pod nazivom “Dragulji svjetskog naslijeđa UNESCO-a u BiH”.

Planirana je i posjeta Gradskoj vijećnici, te sastanak s gradonačelnikom Strasbourga Rolandom Riesom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*