Zapažen nastup Tuzlanke Sarah Skopljak u Beogradu

Tuzlanka Sarah Skopljak, koja je nedavno završila 3. razred Srednje muzičke škole u Tuzli, se uspješno predstavila beogradskoj publici.

Sarah je bila učesnica tradicionalne manifestacije „Odjeci Chopin Festa“ održanog 21. juna na Svjetski dan muzike. Riječ je o koncertu pobjednika ovog poznatog festivala Chopinove muzike, a festival prati sezona koncerata tokom cijele godine.

Sarah Skopljak je u Beogradu nastupila zajedno sa mladim pijanistima Vasilijem Pucarom, Aleksom Jankovićem, Momčilom Tomićem i Lazarom Torbicom. Koncert je održan u koncertnoj dvorani kuće koja  zadužbina kralja Petra Karađorđevića, a Sarah je izvela Chopinov „Scherzo“, koji joj je do sada donio mnogo festivalskih nagrada u BiH i inostranstvu.

Reakcija publike je, prema riječima ove talentovane Tuzlanke, bila fantastična. Burni aplauz i povratak na bis, te izvedba “Tokadne etide u C duru” dr Ive Josipovića. I ova izvedba je naišla na odličnu reakciju, tvrdi učenica iz klase prof. Zrinke Andrejaš.

Uslijedile su čestitke i pozivi poznatih muzičkih pedagoga i profesora Muzičke akademije u Beogradu da nastavi muzičko obrazovanje u ovom gradu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*