Do kraja godine završetak ceste Kreka – Šićki

Tuzla će do kraja ove godine dobiti savremeni ulaz u grad sa zapadne strane, jer su danas nastavljeni radovi na saobraćajnici od petlje Šićki Brod do bolnice Kreka.

Ova dionica moderne ceste sa četiri trake se radila u dvije faze. Prva i kraća dionica je završena i vodi od bolnice Kreka do raskrsnice kod Siporexa. Druga će voditi do petlje nakon što se napravi kružni tok. Problem koji je nastao prilikom radova bio je imovinsko-pravne prirode, a kako nam je kazao ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić, dobijene su sve potrebne građevinske dozvole i radovi su počeli.

“Cijena je oko 10 miliona KM i sredstva su obezbijeđena iz Budžeta FBiH, odnosno grant sredstava namijenjenih za ovu svrhu. Rok završetka radova je oktobar ove godine, a ukoliko bude prolongiranja zbog vremenskih prilika, to može biti najviše za jedan mjesec. To znači da će ova dionica biti potpuno gotova u 2014.godini”, kazao je Bijedić.

Kako nam je kazao direktor Cesta FBiH Filip Vujeva izvođači radova ostaju isti. “Nažalost, mi takođe snosimo dio odgovornosti oko građevinske dozvole. Za prvu dionicu dozvolu smo dobili od Općine Tuzla i tu nije bilo problema, za ostatak sam mislio da nećemo uspjeti, ali moram se pohvaliti da smo sve riješili”, istakao je Filip Vujeva.

U narednom peridu predviđen je sastanak sa predstavnicima Termoelektrane Tuzla. S obzirom da u krug preduzeća dnevno uđe oko 700 kamiona, izgradnja petlje na ulazu bila bi dobro rješenje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*