Turnirom PES15 na PlayStation 4 završava se prvi Gaming festival u BiH

Posljednji dan Prvog Nexus Festivala – Gaming Development Programa „Nexus“  prolazi u znaku turnira PES15 na PlayStation 4 na koji je prijavljen veliki broj učesnika. Za pobjednika je osigrana novčana nagrada. Pobjednici jučerašnjeg turnira League of Legends  i osvajači nagrade od 1.200 KM su  tim pod nazivom “Noxicus gaming” iz Sarajeva.

Prvi Gaming festival i danas, 28. juna okupio je veliki broj zaljubljenika u videoigre i gamersku opremu.

Pored PES15 turnira, bila su posjećena i predavanja koja su vodili Andrej Jagar, Arman Musović i Damir Halilović iz Prime Time-a.

Uporedo sa ovim aktivnostima kompanija Genelec organizovala je besplatne turnire u PES15 i Mortal kompat turnir, a Inde developers “Plural games” radili su turnir u videoirici “Weed pinball”.

Prvi Gaming festival u BiH organiziran u Tuzli od 26. do 28. juna 2015. godine pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta prema ocjeni organizatora Magic Factory, prošao je u odličnom raspoloženju i velikom broju posjetitelja.

– Imali smo prijavljene timove za turnire iz cijele Bosne i Hercegovine. Pored turnira popularni youtuberi privukli su veliki broj fanova, također iz cijele BiH, koji su željeli da se fotografišu i uzmu autogram od tzv. “zvijezda novog doba”. Predavanja su bila izuzetno posjećena, što ukazuje da i kod nas ima zainteresiranih za najbrže rasuću industriju zabave na svijetu.  O uspješnosti Festivala najbolje govori zadovoljstvo gostiju i izlagača koje se moglo čuti na svakom koraku, tako da su već napravljeni određeni dogovori, i počele su pripreme na organizaciji drugog Nexus Gaming festivala, koji bi se po trenutnim pregovorima i planovima trebao održati u aprilu 2016. godine – istakli su iz organizacije Magic Factory.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*