Supruga progovorila o braku s Alenom Rizvanovićem: Tukao me i držao zaključanu

Austrija se još oporavlja od šoka nakon što je Austrijanac bosanskog porijekla Alen Rizvanović izveo svoj krvavi pohod u kojem su poginule tri, a ranjeno 36 osoba. Njegova supruga Elena Rizvanovnić odlučila je prekinuti šutnju i dati intervju za TV mrežu Österreichischer Rundfunk (ORF), u kojem je otkrila šokantne detalje.

U intervjuu koji će večeras biti prikazan na Televiziji ORF od 21:00 sat, dvadesetšestogodišnja Elena otvorila je dušu reporteru Christophu Feursteinu, čovjeku koji je poznat po intervjuu sa Nataschom Kampusch koja je bila zarobljena 8,5 godina.

Elena je doživjela veliku traumu, a u intervjuu govori kako je upoznala svog supruga i o braku koji je bio poput zatvora u kojem su je mučili.

Alen je Elenu držao “pod ključem”, tukao je, zabranio joj da kontaktira s ljudima i oduzeo joj mobitel. Na pitanje o žrtvama koje je ubio njen muž, Elena je počela plakati.

“To što mi je ova žena ispričala o svom braku i onome što je doživjela s njim je strašno”, rekao je Feurstein nakon intervjua.

U Grazu je jučer održana i memorijalna povorka u spomen na žrtve ovog tragičnog pohoda kojem je prisustvovalo 12.000 ljudi. Kolona se zaustavila na mjestu gdje je umro Alen Dolić i gdje je njegova supruga Adisa teško povrijeđena. Na tom mjestu je austrijsko-bosanski umjetnik Sandy Lopicic svirao na svojoj harmonici.

Poruke mira na današnjem okupljanju poslali su i biskup, predsjednik islamske zajednice te rabin iz Beča. Gradonačelnik Graza Siegfried Nagl koji je i sam bio svjedok tragedije kazao je da je 20. juni za njega, a vjeruje i za mnoge druge, najstrašniji dan u životu.

U gradskoj dvorani otvorena je i knjiga žalosti u koju su se upisali i predsjednik i članovi vlade Austrije.

Rizvanović je u krvavom pohodu usmrtio Alena Dolića, petogodišnjeg Valentina i za sada još uvijek nepoznatu djevojku.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*