Prvo pretkolo Evropske lige: Željezničar u gostima malteškom Balzanu

Fudbaleri Željezničara danas počinju svoj nastup u Uefinoj Ligi Evrope. Protivnik timu sa Grbavice u prvom pretkolu je malo poznati Malteški Balzan. Iako se radi o protivniku bez velikog internacionalnog iskustva u našem timu pozivaju na oprez, ali su isto tako uvjereni u dobar rezultat u prvom susretu.

Nogometaši Željezničara jučer su čarter letom sa sarajevskog aerodroma otputovali na Maltu, gdje su odradili i posljedni trening uoči utakmice.

Trener “plavih” s Grbavice Milomir Odović na raspolaganju je imao sve igrače, a na Maltu je poveo njih 19, od toga dva golmana.

Plavi su spremni otputovali na Maltu, a trener Milomir Odović ima velika očekivanja. Poštuje rivala, ali vjeruje da je Željo u ovom trenutku ipak jači.

“Ova utakmica protiv Balzana je došla malo prerano, ali šta je, tu je. Mladi reprezentativci su se relativno kasno priključili, ali mislim da smo na najbolje vrijeme iskoristili to vrijeme. Pola godine sam s njima, prvih 11 znam, i s tog aspekta ne bi trebalo biti problema. I fizički smo spremni”, rekao je Odović i dodao da se nada da će njegova ekipa ostati bez primljenog pogotka.

Riad Bajić i Marijan Antolović očekuju dobar rezultat Željezničara na gostovanju kod Balzana.

“Bilo je teško skupiti informacije o Balzanu jer su prava nepoznanica, no imamo nekih informacija. Favoriti smo u ovom meču i mislim da će ovisiti o nama. Nadam se da ćemo na zahtjev protivnika što bolje odgovoriti”, kazao je Antolović.

“Idemo da napravimo što bolji rezultat. Svi igrači su spremni i jedva čekamo da počne utakmica”, kratko je dodao Riad Bajić.

Već osiguranih 200.000 eura fudbaleri Željezničara mogu uduplati ukoliko eliminišu ekipu Balzana. Plavi sa Grbavice će tako zaraditi dodatnih 210.000 eura.

Finac Dennis Antamo bit će glavni sudija utakmice između Balzana i Željezničara u prvom pretkolu UEFA Europa lige. Antamo je u ovoj godini kao glavni sudija dijelio pravdu na 14 utakmica na kojima je podijelio 30 žutih i jedan crveni karton. Antamovi pomoćnici bit će Mikko Alakare i Jukka Honkanen. Četvrti sudija je Antti Munukka.

Utakmica prvog pretkola Europa lige između Balzana i Željezničara na rasporedu je danas od 17.45 sati na Hibernians stadionu u Paoli. Na utakmici se očekuje prisustvo oko 70 navijača Željezničara.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*