Vijeće ministara BiH danas o programu “Evropa za građane”

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo bi danas da razmatra Nacrt osnova za zaključivanje sporazuma sa Evropskom unijom (EU) o učešću naše zemlje u programu “Evropa za građane”.

Pred ministrima će se naći i Nacrt sporazuma između Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije o saradnji u oblasti borbe protiv kriminala, te Informacija o održavanju plenarnog sastanka Strukturalnog dijaloga o pravosuđu i dodatnim pitanjima vladavine prava, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o visini regresa za godišnji odmor u institucijama Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, te Prijedlogu odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine za narednu godinu.

Vijeće ministara će raspravljati i o Nacrtu amandmana na Sporazuma o grantu u okviru programa IPA 2009 za Bosnu i Hercegovinu – poboljšanje infrastrukture regionalne osnovne transportne mreže – željeznički transport, između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke, te o Informaciji o pojavama pritisaka i zastrašivanja medija u Bosni i Hercegovini.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*