Panonika: Danas počinje “Besplatna ljetna škola osnova plivanja”

Od  danas 1.7.2015. god., a desetu godinu za redom, JKP ”Pannonica” d.o.o. počinje realizaciju besplatne ljetne škole osnova plivanja pod nazivom ”Zaplivaj na Panonskom”.
Besplatna ljetna škola osnova plivanja je otvorena za neplivače od 6 do 10 godina, a koji su se prijavili u ranijem periodu.

Besplatna ljetna škola osnova plivanja će se tokom jula održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09:30 do 11:30 sati na velikom bazenu slanih vodopada na Panonskim jazerima.

Časovi će se održavati u zavisnosti od vremenskih uvjeta i temperature vode na slapovima. Ukoliko je voda ispod 25 stepeni, hladno ili kišovito vrijeme, te ukoliko grmi škola se neće održavati, a časovi se neće nadoknađivati s obzirom da je škola ograničena na period od mjesec  dana.

-Cilj projekta besplatne škole osnova plivanja je smanjenje broja neplivača kroz organiziran sistem učenja i druženja djece i mladih, uticaj na njihov  fizički razvoj i sportsko obrazovanje, te afirmacija plivačkog sporta među djecom i omladinom – istakli su organizatori.

Kroz ovaj Projekat, u toku 9. godina održavanja, prošlo je skoro 1.000 djece od kojih je većina naučila plivati. Školom plivanja rukovode profesori tjelesnog odgoja i sporta, te iskusni instruktori plivanja sa dugogodišnjim iskustvom u obuci neplivača.

(Tuzlainfo)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*