Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u Srebrenici: Poduzete sve mjere na osiguranju komemoracije 11. jula

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine preduzima sve neophodne mjere u vezi sa osiguranjem komemoracije i dženaze koje će biti održane u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici, 11. jula, rečeno je prilikom susreta direktora Direkcije sa načelnikom općine Srebrenica, prenosi Anadolu Agency.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i predsjednik Pododbora za sigurnost u Organizacionom odboru Rahman Alić posjetili su danas načelnika općine Srebrenica i predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica Ćamila Durakovića.

Vilić je upoznao Durakovića o aktivnostima vezanim za planiranje osiguranja godišnjice u okviru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari te istakao da se preduzimaju sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti Direkcije.

Kako je saopćeno iz Direkcije nakon sastanka, Vilić je rekao da će Direkcija poduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi svim građanima osigurali nesmetano i dostojanstveno prisustvo obilježavanju godišnjice u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.

Takođe je istakao da će Direkcija osigurati dolazak i boravak oko 50 stranih VIP delegacija koje će učestvovati u obilježavanju godišnjice.

Vilić je naglasio da je saradnja i komunikacija sa svim policijskim i obavještajnim agencijama koje učestvuju u osiguranju ovog događaja (DKPT, MUP-a RS, OSA-e, FUP-a, GP-a BiH, SIPA-e i kantonalnih MUP-ova) na najvišem nivou.

Načelnik Duraković je tom prilikom upoznat da za sada ne postoje obavještajno-sigurnosna saznanja koja bi ukazivala na ugrožavanje obilježavanja ovog događaja.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*