Obilježena 61. godišnjica postojanja i rada Arhiva TK

U povodu obilježavanja 61.godišnjice postojanja i rada Arhiva Tuzlanskog kantona danas je u prostorijama Arhiva organizovana izložba pod nazivom“Kulturno obrazovna djelatnost Arhiva TK“ kojom  je obilježen ovaj značajan jubilej.

Izložbu je otvorila Mirsada Begović,ministrica obrazovanja,nauke,kulture i sporta u Vladi TK, uz čestitke i poruku da kulturno naslijeđe našeg kantona ne smije biti zaboravljeno, i da je ovo poseban dan za uposlenike Arhiva TK koji su svojim radom očuvali postojanje ove kulturne institucije.

Direktor Arhiva TK Omer Zulić je istakao da je Arhiv u proteklu 61. godinu postojanja dao veliki doprinos u razvoju kulturnog života gradaTuzle, TK i države Bosne i Hercegovine.

Od osnivanja 1954.godine do danas Arhiv Tuzlanskog kantona prošao je dugotrajan period kadrovskog,stručnog,materijalnog i profesionalnog stasavanja,te jačanja i uzdizanja do nivoa respektabilne stručne i kulturne ustanove, kako u Bosni i Hercegovini ,tako i van njenih granica.

Izložba za sve posjetioce ostaje otvorena narednih nekoliko dana.U okviru obilježavanja 61 .godine postojanja i rada u srijedu 8.jula bit će upriličena promocija Gračaničkog glasnika tematski posvećenog genocidu u Srebrenici i stogodišnjici od smrti Muse Ćazima Ćatića.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*