Sloboda poražena na startu priprema od Radnika

Ekipa Slobode je jučer na Kupresu odigrala prvi kontrolni meč u sklopu priprema za sezonu 2015/16. Protivnik Crveno – crnim bio je Radnik, a meč je okončan pobjedom bijeljinskog tima rezultatom 1:0 (1:0).

Husref Musemić je protiv Radnika izveo sljedeću postavu: Nikolić, Efendić, Mehmedagić, Kostić, Mujkić, Stjepanović, Sarić, Mujić, Govedarica, Zeba, Ahmetović.

Odmah na početku meča Mujić je imao priliku, no mreža protivnika nije se zatresla. Radnik nije ostao dužan, te je u dva navrata opasno zaprijetio Nikoliću, a do 30. minute meča zabilježena je i još jedna dobra prilika Mujića.

Prvih 45 minuta proteklo je u otvorenoj igri obje ekipe, a Radnik je do kraja prvog dijela uspio na odmor otići sa golom prednosti. Obradović je dobro šutirao sa 16 metara i sproveo loptu u donji desni ugao našeg golmana Nikolića.

U drugom poluvremenu Musemić je u potpunosti promijenio ekipu, te su Crveno – crni zaigrali u sastavu: Muminović, Škahić, Salihović, Moranjkić, Ivetić, Pršeš, Ordagić, Todorović, Veselinović, Mehidić i Krpić.

Za razliku od prvog dijela meča, u drugom se igrao dosta nezanimljiviji fudbal. Igra se vodila uglavnom između dva šesnaesterca i bez prilika na obje strane. Radnik je do kraja susreta zadržao minimalnu prednost i slavio pobjedu, piše fksloboda.ba.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*