Pojačan promet ka jugu, preporučljivo izbjegavati Doljane i Crveni Grm

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH pojačan je promet vozila prema jugu naše zemlje, posebno duga zadržavanja evidentirana su na graničnim prelazima Doljani i Crveni Grm, gdje se trenutno na izlazu iz naše zemlje čeka jedan sat, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

Svima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji BIHAMK preporučuje korištenje graničnog prelaza Ivanica, gdje se trenutno na izlazu iz BiH čeka do 30 minuta i Čepikuće, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju granične prelaze Zvirići, Bijača i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Prohodnost svih važnijih putnih pravaca  u BiH je zadovoljavajuća, a uslovi za vožnju su povoljni.

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača saobraća se po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvojeni su putni pravci: Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, Brod na Drini-GP Hum, Mostarsko raskršće-Kiseljak  i Tranzit kroz Sarajevo.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*