Gradonačelnik Milan Bandić boravio u Tuzlanskom kantonu

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je jučer u posjetu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Premijer Gutić je gostima iz Zagreba predstavio Tuzlanski kanton, ekonomsko – socijalnu situaciju u Tuzlanskom kantonu i komparativne prednosti u odnosu na druge regione u BiH. Poseban interes gradonačelnik Bandić je iskazao za stanje i pokretanje proizvodnje u fabrici deterdženata Dita u Tuzli.

Također, tema razgovora bili su i projekti zaštite okoliša u čemu Zagreb ima velikih iskustava. S tim u vezi gradonačelnik Bandić je pozvao predstavnike Vlade da posjete Grad Zagreb i preuzmu pozitivna iskustva kao smjernice za implementaciju projekata u Tuzlanskom kantonu.

Osim premijera Gutića, susretu su u ime Vlade Tuzlanskog kanona prisustvovali ministrica rada i socijalne politike Danijela Simić, ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović, a delegaciju Grada Zagreba činili su još i konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić, zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Mirsad Srebreniković i zamjenik predsjednika Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Ekrem Bećirović.

Nakon susreta sa premijerom Gutićem, Gradonačelnik Bandić je prisustvovao Iftaru, kojeg je za učesnike međunarodne konferencije „Srebrenica 1995-2015: Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida” održane danas na Univerzitetu u Tuzli, upriličila Vlada Tuzlanskog kantona.

( RTV7 /Odjeljenje za informisanje TK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*