Bakir Izetbegovic, one of the three members of Bosnia's newly-elected tripartite presidency, delivers a speech during an inaugural session, in Sarajevo, on November 10, 2010. Members of Bosnia's newly-elected tripartite presidency Zeljko Komsic, Nebojsa Radmanovic, and Bakir Izetbegovic meet to be sworn in on November 10 as the main parties struggle to form a coalition goverment in the deeply divided country following Bosnia's general elections held on October 4, 2010. AFP PHOTO ELVIS BARUKCIC (Photo credit should read ELVIS BARUKCIC/AFP/Getty Images)

Izetbegović za N1: Uputit ćemo izvinjenje Vučiću

Vučić je danas na pitanje novinara, tokom konferencije za medije u Vladi Srbije, da li se javio Bakiru Izetbegoviću, kazao da nije, te da će mu se javiti sutra ili prekosutra, a da mu ako on dođe u Srbiju neće ništa faliti.

Istakao je da ga je Ćamil Duraković srdačno dočekao, i da mu se zahvaljuje na gostoprimstvu.

Prije svega, Izetbegović je istakao da je osramoćen dešavanjima u Memorijalnom centru u Potočarima, jer kako kaže ”Bošnjaci su gostoprimljiv narod”, a da je Vučiću u telefonskom razgovoru prošle sedmice garantovao sigurnost u Memorijalnom centru Potočari, ali kaže i to da su sigurnosne sužbe BiH dobro odradile posao pripreme na godišnjici obilježavanja genocida u Srebrenici.

Zvonko Komšić razgovarao je sa Izetbegovićem, bošnjačkim članom Predsjedništva BiH, i pitao ga kako komentariše izjavu Vučića, koji ga je na neki način krivio za širenje negativne energije posljednjih dana?

”Probao sam ga dobiti na telefon, nije se javio. Zvao sam ga dva puta. Ja nisam davao nikakve izjave i potpirivao narod. Radio sam ono što treba da radi bošnjački član Predsjedništva, da kaže da je u Srebrenici bio genocid, koji treba osuditi”, kazao je Izetbegović.

“Čovjeka koji je oslobođen u Haagu doveo sam ovdje da mu se sudi u Bosni i Hercegovini, koja je njegova zemlja”, kazao je Izetbegović, referišući se na izručenje Nasera Orića Bosni i Hercegovini.

“Uputit ćemo izvinjenje Vučiću, imali smo sjednicu u kojoj smo sročili jedan takav tekst”, kazao je Izetbegović kratko za N1.

(RTV7/N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*