Kvalifikacije za Ligu šampiona: Sarajevo dočekuje prvaka Poljske

Nogometaši Sarajeva susretom protiv poljskog Lecha, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, večeras na stadionu “Asim Ferhatović Hase” otvaraju novu takmičarku sezonu. Sarajevo će na Koševu ugostiti prvaka Poljske, Lech iz Poznana. Direktan prijenos na BH radiju 1.

Pokušaćemo biti maksimalno odgovorni, koncentrisani i napraviti spektakl od utakmice, a ja bih bio zadovoljan remijem, kazao je trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

“Ekipa Lecha je izuzetno kvalitetna, ima i glavu i rep. Svaku grešku protivnika pokušavaju riješiti na najkvalitetniji način”, dodao je Uščuplić.

Strateg bh. šampiona smatra da glavni kvalitet Lecha nisu pojedinci nego timska igra i da će Sarajevu biti potreban još bolji pristup nego prošle godine protiv Borussije.

“Od naših skauta sam saznao da im je posljednja linija ekipe nešto lošija strana. Imaju daleko kvalitetnije ofanzivce, nego defanzivce”, rekao je šef struke FK Sarajevo i dodao da će njegov tim igrati kao u posljednjih mjesec dana prošle sezone.

Objasnio je da su Benko, Cimirot i Berberović lakše povrijeđeni, ali da će biti spremni za meč.

Cimirot je naveo da su igrači svjesni važnosti meča.

“Biće veoma teško, jer su oni veoma kvalitetni, ali mi se nećemo predavati jer igramo pred domaćom publikom”, kazao je Cimirot.

Lijevi bek Sarajeva Bojan Puzigaća otvoreno je kazao da je Lech, realno gledajući kvalitetnija ekipa, ali da on i njegovi saigrači predstavljaju klub, grad i državu i da će dati sve od sebe za pozitivan rezultat.

Saglasio se sa Uščuplićem da bi remi bio dobar rezultat za njihovu ekipe jer, kako kaže, ekipa Lecha bi u tom slučaju bila pod većim pritiskom u revanšu.

“Koliko sam informisan oni su već rasprodali 30.000 ulaznica i siguran sam da će oni imati veliku podršku sa tribina u revanšu”, rekao je Puzigača i upozorio da se ne treba stvarati negativna atmosfera ako se ne prođe Lech, jer se radi o “veoma kvalitetnoj ekipi”.

Lech je ekipa koja je kroz historiju osvojila sedam šampionskih titula Poljske, a imaju i pet osvojenih nacionalnih kupova.

Četiri puta su osvojili Superkup Poljske, a najznačajnije rezultate na evropskoj sceni postigli su 2009. i 2011. godine kada su prošli grupnu fazu Evropske lige i ušli među 32 najbolja tima ovog takmičenja.

Zanimljivo je da za ovu ekipu trenutno nastupa bosanskohercegovački golman Jasmin Burić, i upravo će on stajati na golu protiv Sarajeva.

Pravdu na utakmici dijelit će italijanski sudija, Paulo Valeri. Njegovi pomoćnici bit će Fabiano Preti i Fabrizio Posado, a četvrti sudija bit će Daniele Doverti.

Utakmica na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” počinje u 21 sat.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*