Najtužnija holivudska priča koja je rasplakala internet i pružila nadu!

Malo je onih koji nisu čuli za Sylvestera Stallonea. Ali, slavni Rocky ima i dirljivu životnu priču koju je objavio Nammatv Channel i dosad njome prikupio više od 100.000 lajkova i 70.000 shearova.

Ako vam je život težak, ako imate osjećaj da ne možete uspjeti ma koliko god se trudili, pročitajte ovu nadahnjujuću priču koju je objavio Nammatv Channel, prenose američki mediji.

Možda će vam dati snage da se nastavite boriti, možda će vas motivirati da pokušate nešto novo, a možda će vas samo dirnuti. U svakom slučaju, uljepšat će vam dan.

“Njegovo je ime Sylvester Stallone. Jedna od NAJVEĆIH i najpoznatijih filmskih zvijezda. Na početku karijere, Stallone je bio glumac koji se borio – u svim područjima. U jednom je trenutku bio toliko siromašan da je ukrao ženin nakit i prodao ga. Stvari su krenule toliko loše da je postao beskućnik i tri je noći spavao na autobuskoj stanici u New Yorku. Nije imao za stanarinu niti za hranu. Najniže je pao kada je u trgovini pićem strancima pokušao prodati svoga psa. Nije imao novca da ga hrani. Prodao ga je za samo 25 dolara. Kaže da je otišao u suzama.

Nakon dvije sedmice gledao je bokserski meč između Mohammeda Alija i Chucka Wepnera i to ga je inspiriralo da napiše scenarij za slavni film “Rocky”. Napisao ga je za 20 sati! Pokušao ga je prodati i ponuđeno mu je 125.000 dolara. Ali, imao je jedan uslov: želio je glavnu ulogu u filmu. Želio je biti glavni lik, Rocky. Ali studio je rekao NE. Željeli su pravu zvijezdu.

Rekli su da “izgleda smiješno i smiješno govori”. Otišao je sa svojim scenarijem. Nekoliko sedmica kasnije, studio mu je ponudio 250.000 dolara za njega. Odbio je. Ponudili su 350.000 dolara. I to je odbio. Željeli su njegov film, ali ne i njega. Rekao je NE. ON je morao biti u tom filmu.

Nakon nekog vremena, studio se složio s njegovim zahtjevom i dao mu 35.000 dolara za scenarij i dopustio mu da glumi glavnog lika. Ostalo je povijest! Film je osvojio tri Oscara, a Stallone je nominiran za najboljeg glumca. “Rocky” je postao jedan od najboljih filmova u historiji!

Znate li što je Sylvester prvo kupio s 35.000 dolara koje je dobio? PSA KOJEG JE PRODAO. Stallone je toliko volio svog psa da je tri dana stajao ispred prodavaonice pića i čekao čovjeka kojemu ga je prodao. Čovjek sa psom pojavio se trećeg dana. Stallone mu je objasnio zašto je prodao psa i molio ga da mu ga vrati. Čovjek je odbio. Ponudio mu je 100, 500 pa 1000 dolara. Čovjek ga nije želio prodati. Vjerovali ili ne, Stallone je morao dati čak 15.000 dolara za psa kojega je prodao za 25 dolara. Ali dobio je psa natrag.

Danas je Sylvester Stallone, isti onaj koji je nekoć spavao na ulici sa svojim psom, jedna od najvećih filmskih zvijezda koja je ikad hodala Zemljom.”

Poanta ove priče je: nijedan san nije nemoguće ostvariti. Ružno je ne imati novca, no ako nešto zaista želite, potrudite se pronaći način da to i ostvarite.

Propustit ćete mnoge prilike, ljudi će htjeti vaše proizvode, ali ne i vas. Ako niste poznati i nemate ‘vezu’, bit će vam teško. No, nemojte odustati. Dokle god ste živi, vaša priča nije završena.

Nastavite se boriti.
(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.