Basel mogući protivnik Sarajeva, a Standard Željezničara

Žrijeb trećeg kola kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka obavljen je danas u Nyonu.

Voljom žrijeba odlučeno je da će protivnik boljoj ekipi iz dvomeča između prvaka BiH Sarajeva i poljskog Lecha igrati protiv švicarskog Basela.

Sarajevo se nalazi u teškoj situaciji s obziromna to  da je u prvom susretu na ”Koševu” poraženo od Lecha s 2:0. Ravenš se igra 22. jula, a ekipi koju s klupe vodi Dženan Uščuplić nimalo neće biti lako da preokrene ukupni rezultat u svoju korist.

Od 13 sati u Nyonu je počeo i žrijeb 3. pretkola Evropske lige u kojem se nalazi i viceprvak BiH Željezničar.

Ekipa sa ”Grbavice” jučer je u prvom meču drugog pretkola u gostima s 1:0 savladala mađarski Ferencvaroš i otvorila sebi put ka 3. pretkolu u kojem pobjednika čeka okršaj s belgijskim Standardom iz Liegea.

Ipak, kako je rekao trener Željezničara Milomir Odović, u Mađarskoj je odigrano tek prvo poluvrijeme ovog duela. Mađari su dobar tim koji u Sarajevu mogu preokrenuti rezultat u svoju korist, tako da će ”plavi” morati biti izuzetno oprezni.

U Evropskoj ligi nastupili su i bh. timovi Zrinjski i Olimpic, koji nisu uspjeli proći prvo pretkolo. Zrinjski je eliminisan od armenskog Shiraka, a Olimpic od slovačkog Spartaka.

(BHRT/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*