Još najmanje sedam dana vrelog pakla!

Opasni toplinski udar koji je zahvatio BiH nastavlja se i u nedjelju, a meteorolozi su najavili da bi mogli biti oboreni i neki temperaturni rekordi.

Meteoalarm je za cijelu državu opet objavio crvena upozorenja, koja upućuju na izuzetno opasne vremenske uvjete.

‘Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere’, navodi Meteoalarm.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano i vrlo vruće vrijeme.

Poslijepodne i prema večernjim satima uz umjeren razvoj oblačnosti u Bosni će uvjetovat kratkotrajne lokalne pljuskove i grmljavinu, a na jugoistoku moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura iznosit će od 35 do 41 stupanj.

U ponedjeljak će u BiH prijepodne biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti uvjetovat će u Bosni kišu ili kratkotrajni pljusak.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 14 do 20, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35, na jugi sjeveru od 35 do 39 stupnjeva.

U utorak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti, u zapadnim prodručjima sa kratkotrajnim pljuskovima.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 14 do 20, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 35, na jugu Hercegovine od 35 do 38 stupnjeva.

U srijedu se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti, u zapadnim i centralnim prodručjima sa kratkotrajnim pljuskovima.

Jutarnja temperatura zraka iznosit će od 15 do 21, na jugu Hercegovine od 21 do 25, a najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 36, na jugu Hercegovine od 35 do 38 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*