Pripreme: Karađorđevo pod opsadom zbog Čovića, Izetbegovića i Ivanića

Za sigurnost članova Predsjedništva BiH koji će u srijedu biti u posjeti Srbiji brinut će 1.000 policajaca u uniformi i civilu, prenosi novinska agencija Patria.

Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović dolaze na poziv srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, nakon incidenta u Srebrenici. Sastanak će najvjerovatnije biti održan u Karađorđevu.

Kako saznaje Blic, očekuje se da će danas u Beograd zbog priprema stići i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji će imati sastanak sa pripadnicima MUP-a i BIA. Nakon tog sastanka bit će razrađena i trasa kretanja gostiju iz Sarajeva.

-Duž trase kojom bude išla kolona automobila, bit će zatvarane i otvarane ulice shodno njihovom kretanju, a svuda će biti postavljene i saobraćajne patrole. Automobil sa delegacijom Predsjedništva BiH pratit će i tri vozila sa najiskusnijim pripadnicima Uprave za obezbjeđenje važnih ličnosti. Okolina Karađorđeva bit će praktično pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati riječna policija i ronioci Žandarmerije, kaže izvor lista.

Ministar policije Nebojša Stefanović nije želio da komentariše saznanja medija o konkretnim mjerama obezbjeđenja.

-Oni će od trenutka ulaska do trenutka izlaska iz Srbije biti apsolutno bezbjedni i neće im faliti dlaka sa glave. Obaveza policije je da im garantuje sigurnost i uvjeren sam da u Srbiji neće doživjeti ništa slično onome što se dogodilo premijeru Vučiću u Potočarima, rekao je Stefanović.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*