Dalmacija gori: Trstenik evakuiran, na Korčuli izgorjelo 500 hektara borove šume

Na Pelješcu su u ponedjeljak navečer izbila dva požara u kojima je izgorjelo više od 400 hektara površine, a u mjestu Trstenik evakuirana je jedna vikendica, potvrdio je u utorak zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

– Gori na predjelu Trstenika i kod mjesta Ponikve, a požar je sad prešao prema Janjini. U Trsteniku su evakuirani ljudi iz jedne vikendice, ali sada su se vratili natrag. Uspjeli su se obraniti objekti, nitko nije stradao – rekao je Franušić.

Požar kod Trstenika planuo je oko 21 sat, dok je drugi požar na predjelu Ponikava počeo gorjeti oko 23 sata. “To su dva požara u razmaku od dvadesetak kilometara”, rekao je Franušić.

Opožarene površine ima 400 hektara, a na terenu je oko 150 vatrogasaca, rekao je Franušić te dodao da su iz Dubrovačko-neretvanske županije došle sve raspoložive snage, a pomoć im je došla i iz splitsko-dalmatinske županije.

Borova šuma je jučer poslijepodne gorjela i u Širokima nedaleko Primoštena, no nakon dva i pol sata borbe, upravo kada je stigla nadomak kuća, vatrogasci su je uspjeli staviti pod kontrolu. Uz vatrogasce, i na ovom požarištu morali su intervenirati i kanaderi.

(DalmacijaNews)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*