Mirza Teletović neće nastupiti na Eurobasketu

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i član NBA ligaša Phoenix Sunsa Mirza Teletović neće nastupiti za Bosnu i Hercegovinu na predstojećem Evropskom prvenstvu u košarci (Eurobasket 2015). Teletović je na vanrednoj konferenciji za novinare kazao kako je pametna odluka da ove godine propusti Evropsko prvenstvo.

“Meni je krivo i stvarno sam imao volju i želju igrati, borio sam se da izborimo taj plasman. Nadam se da ću se nakon ove, 99 posto vratiti naredne godine u reprezentaciju i da ćemo biti u kompletnom sastavu. Sad je situacija takva da ću propustiti prvenstvo”, rekao je Teletović.

On ističe kako nije riječ o odluci koja je njegova, već kluba za koji je potpisao.

Također navodi kako su u novom klubu od njega zatražili razumijevanje, te kako je svemu “kumovala” njegova nedavna povreda.

“Bilo šta da je trebalo za reprezentaciju, ja sam uvijek bio tu. Imao sam problem koji sam imao i znao sam da će ovako biti nakon toga”, rekao je Teletović.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trebalo bi danas da se okupi u Sarajevu i počne pripreme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Neizvjestan je i nastup Nihada Đedovića, koji se odrekao bh. državljanstva.

Ranije je objavljeno da neće igrati ni Jusuf Nurkić.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*