Pulski filmski festival: Zlatna Arena Emiru Hadžihafizbegoviću za najbolju glavnu mušku ulogu

Velika Zlatna Arena za najbolji film na ovogodišnjem 62. pulskom filmskom festivalu dodijeljena je filmu “Zvizdan” reditelja Dalibora Matanića, dok je publika glasanjem za hrvatski program prikazan u Areni, nagradu Zlatna vrata Pule, dodijelila filmu “Bit ćemo prvaci svijeta” reditelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85, objavljeno je u subotu na završnoj konferenciji za novinare u pulskom Festivalskom centru.

Osim Velike Zlatne Arene, filmu “Zvizdan” pripalo je još pet Zlatnih Arena, i to za režiju Daliboru Mataniću, za najbolju glavnu žensku ulogu Tihani Lazović, za najbolju sporednu žensku ulogu Nives Ivanković, za najbolju sporednu mušku ulogu Dadi Ćosiću te za kostimografiju Ani Savić Gecan. Filmu “Zvizdan” pripala je i nagrada “Oktavijan” Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Filmu “Ti mene nosiš” rediteljice Ivone Juka pripale su tri Zlatne Arene i to za kameru Mariju Oljači, za muziku Tehou Teardu te za vizuelne efekte Zoranu Čuliću i Nebojši Rogiću dok je nagradu “Breza” za najboljeg debitanta dodijeljena Heleni Beljan.

Film “Takva su pravila” reditelja Ognjena Sviličića osvojio je tri Zlatne Arene i to za najbolju glavnu mušku ulogu Emiru Hadžihafizbegoviću te za scenografiju Ivanu Veljači.

Zlatna Arena za scenografiju dodijeljena je Josipu Mlakiću za film “Imena višnje” reditelja Branka Schmidta kojemu je pripala i Zlatna Arena za montažu i to Vesni Lažeta i Hrvoju Mršiću. Zlatna Arena za specijalne efekte pripala je Branku Repalustu za film “Svinjari” reditelja Ivana Livakovića dok je Zlatna Arena za oblikovanje zvuka pripala Martinu Semenčiću za film “Rakijaški dnevnik” reditelja Damira Čučića.

Zlatna Arena za najbolji film u hrvatskom programu manjinske hrvatske koprodukcije pripala je filmu “Ničije dijete” reditelja Vuka Ršumovića koji je osvojio i Zlatnu Arenu za režiju dok je Zlatna Arena za glumačko ostvarenje pripala Denisu Muriću za ulogu Pućeta u istome filmu.

U konkurenciji međunarodnog programa Zlatna Arena za najbolji dugometražni film pripala je filmu “Pored mene” reditelja Stevana Filipovića dok je međunarodni žiri posebno priznanje dodijelio filmu “Koza” reditelja Ivana Ostrochovskyja koji je ujedno dobio i diplomu za najbolji film u konkurenciji programa “Susjedi i prijatelji”.

U programu “Pulica” diploma za najbolji dugometražni film pripala je filmu “Nevidljivi dječak” reditelja Gabrielea Salvatoresa, nagrada ocjenjivačkog suda studentskog programa pripala je filmu “Ljeto bez mjeseca” reditelja Stefana Ivančića dok je nagrada za najbolji kratki film u sklopu hrvatskog programa pripala filmu “Malo više kiše” reditelja Marka Dugonjića.

Zlatne Arene bit će ovogodišnjim laureatima uručene večeras u pulskoj Areni.

(FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*