Premijer Srbije Aleksandar Vučić intervencijom sigurnosnih snaga odveden je iz Memorijalnog centra Potočari nakon što je na njegovu delegaciju bačena cipela i drugi predmeti. (Samir Yordamoviç - Anadolu Ajansı)

Mektić: Narednih dana će biti identifikovane sve osobe koje su učestvovale u napadu na Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić susreli su se danas u Tivtu gdje su između ostalog, razgovarali o dešavanjima za vrijeme posjete premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici, 11. jula ove godine.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), Stefanović je istakao da je “neophodno da policija privede sva lica koja su pokušala da ubiju srpskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore ovog nemilog događaja”.

Ministar sigurnosti BiH je tokom tog susreta naveo da policija radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja i da je jedan dio istrage već završen, a da će narednih dana biti identifikovane sve osobe koje su učestvovale u napadu.

Kako se prenosi iz MUP-a Srbije ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unaprjeđenju saradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, veoma važno za obje države.

Na sastanku su se saglasili da je razmjena informacija između dvaju policija na visokom nivou, posebno kada je riječ o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine lјudima, ali i drugim vidovima kriminala. Takođe, konstatovano je da se postojeća saradnja u toj oblasti može i dodatno unaprijediti.

Srbijanski ministar policije i bosanski ministar sigurnosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu. Istaknuta je neophodnost bliže saradnje država u regionu, kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj prijetnji.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*