Arsenu Dediću pozlilo, sumnja se na sepsu

Proslavljeni kantautor Arsen Dedić, kojemu je pozlilo jučer prijepodne, hitno je prebačen na liječenje u KBC Zagreb. Nakon obavljenih pretraga na hitnom prijemu Arsen je primljen na intenzivnu njegu interne kilinike. Liječnici sumnjaju na sepsu, što u njegovoj situaciji (s obzirom na presađenu jetru i terapiju imunosupresivima) znači da je njegov imunitet ugrožen. Najprije se sumnjalo na moždani udar, ali snimke CT-a pokazale su da nema promjena na mozgu.

 

S obzirom na to da je Dedić prije 15 dana operirao kuk, odnosno ugrađena mu je endoproteza, liječnici su posumnjali da se možda radi o sepsi, ali i to tek treba dokazati pretragama. U slučaju da se sumnje potvrde, Arsen će biti hospitaliziran na Internoj klinici gdje će se provoditi liječenje.

Arsen Dedić posljednjih desetak godina povremeno ima problema sa zdravljem. Tako mu je 2004. u Padovi presađena jetra, a prije godinu i pol nezgodno je pao i tada su počeli problemi s kukom. Prema riječima supruge Gabi, sve je teže hodao i bolovi su postajali sve jači. Zbog toga su liječnici odlučili da je nužna operacija, tačnije ugradnja umjetnog kuka koja je i izvedena sredinom jula. Liječnici su bili vrlo zadovoljni jer je zahvat prošao bez problema, a potom je trebala slijediti rehabilitacija kako bi Arsen ponovno stao na svoje noge, što će ovo najnovije hitno stanje sigurno usporiti.

Naime, svaka operacija nosi i svoje rizike, a najčešće se radi o emboliji ili sepsi te infekciji rane. Što se dogodilo Arsenu, odnosno je li njegov zdravstveni problem posljedica operacije kuka ili se radi o nečemu drugom nepovezanom sa zahvatom, liječnici tek trebaju otkriti.

(DEPO PORTAL)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*