CEE Tuzla: Da bismo se zaštitili trebamo biti informisani

Iz godine u godinu, poplave nanose ogromne štete stanovništvu i privredi Tuzlanskog kantona. Da bismo se zaštitili trebamo biti informirani. Zato je Centar za ekologiju i energiju u saradnji sa Općinskim službama civilne zaštite, pripremio letak sa ciljem da informira stanovništvo o tome šta možemo očekivati od predstavnika vlasti u slučajevima poplava i drugih prirodnih nepogoda i od koga možemo tražiti pomoć.

Informativni letak „Poplave se mogu dogoditi svima/ Da bismo se zaštitili trebamo biti informirani“ sadržineophodna uputstva namijenjena stanovništvu, koja ukoliko ih se budemo pridržavali, prije, u toku i poslije poplava, mogu koristiti i nama i našim sugrađanima u cilju spašavanja života i imovine.

Letak je printan i bit će dostavljen u Kantonalnu upravu i Općinske službe civilne zaštite, odakle će se dalje distribuirati stanovništvu, a u elektronskoj verziji je dostavljen u sve Lokalne samouprave na području TK. Pozivaju se svi građani da preuzmu letak i da se informiraju. Letak je dostupan i na www.ekologija.ba.

Ove aktivnosti realiziramou okviru projekta „Djelovanje u kriznim situacijama“, kojeg implementira Centar za ekologiju i energiju iz Tuzleu saradnji sa Fondacijom Heinrich Böll Ured za BiH.

Osnovni cilj Projekta je ublažavanje posljedica poplava, veća zaštita građana i smanjenje šteta koje nastaju u toku i nakon poplava.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*