Saopštenje za javnost Grada Tuzla

Izjave predstavnika DD „Gradski i prigradski saobraćaj“ Tuzla, kako nisu prekršili odredbe Zakona o komunalnoj djelatnosti TK, a koje se odnose na povećanje cijena komunalne usluge javnog prevoza putnika, nisu tačne i takvim izjavama građanstvo se smišljeno dovodi u zabludu.

Tvrdnja koju iznose predstavnici DD „Gradski i prigradski saobraćaj“ Tuzla, da je gradska komunalna inspekcija sačinila zapisnik u kome je navela da nije bilo nezakonitih podizanja cijena je netačna. Naime, inspekcijskim nadzorom u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, utvrđeno je grubo kršenje Zakona o komunalnoj djelatnosti TK od strane DD „Gradski i prigradski saobraćaj“ Tuzla i nesporno su utvrđene činjenice da je došlo do nezakonitog povećanja cijena javnog prijevoza putnika na području grada Tuzla.

Po okončanju inspekcijskog nadzora komunalni inspektor je, u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima TK, donio Rješenje broj 08-23-5297/15 HZ od  30. 07. 2015. kojim je preduzeću DD „Gradski i prigradski saobraćaj“ Tuzla, naložio slijedeće:

„1. Zabranjuje se DD GIPS Tuzla, sa sjedištem u Bukinje bb. Tuzla, koga zastupa izvršni direktor Đulović Fuad, korištenje korigovanih cijena prijevoznih usluga na području grada Tuzla.

2. Nalaže se DD GIPS Tuzla, sa sjedištem u Bukinje bb. Tuzla, koga zastupa izvršni direktor Đulović Fuad:

a) Da pribavi prethodnu saglasnost Gradskog vijeća Tuzla za korištenje korigovanih cijena prijevoznih usluga na području grada Tuzla.

b) Da koristi važeće korigovane cijene u skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Tuzla broj 01-19-3221-2008 od 24.04.2008. godine i Odlukom broj 01-19-4167/2008 od 29.05.2008. godine, a koje su donesene na osnovu Odluke o korekciji cijena prijevoznih usluga na području općine Tuzla, koje je donio direktor DD GIPS Tuzla broj 702 od 14.04.2008. godine (za mjesečne karte)  i Odluke o korekciji cijena prijevoznih usluga na području općine Tuzla, koje je donio direktor DD GIPS Tuzla broj 829 od 06.05.2008.godine (za pojedinačne karte)

3. Rok izvršenja Rješenja je 1 (jedan) dan od dana dostavljanja Rješenja

4. Žalba ne odlaže izvršenje Rješenja“

Iz svega gore iznesenog, proističe Zaključak da je DD „Gradski i prigradski saobraćaj“ Tuzla, nezakonito izvršio povećanje cijena prevoza građana, kako za pojedinačne vožnje tako i za mjesečne karte prevoza putnika, a o svemu navedenom, u uz saopštenje dostavljamo priloge kojim potvrđujemo gornje navode.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*